Veleúspěšný vzdělávací seminář FEI v UAE přilákal téměř 1400 účastníků

15.10.2015 14:40

Vytrvalost ve Spojených arabských emirátech zahájila sezónu vzděláváním v souladu s podmínkami smlouvy mezi EEF a FEI, která předcházela zrušení suspendace národní federace UAE.

  • Celkem 1347 účastníků bylo složeno z jezdců, trenérů, ošetřovatelů, veterinářů, rozhodčích, technických delegátů a stewardů.
  • Seminář vedli předseda vytrvalostního výboru FEI Brian Sheahan společně s Dwight Hooton (USA), členem veterinárního výboru FEI a veterinární poradcem EEF a také s ředitelem vytrvalosti FEI Manuelem  Bandeira de Mello.
  • Asistent generálního sekretáře FEI Faisal al Ali navštívil první sekci 10.října a Dr Ali Al Twessi z vytrvalostního výboru EEF byl k ruce jako překladatel.
  • 1065 jezdců, trenérů a wranglerů, z toho čtvrtina žen, se vzdělávala v oblasti národních a mezinárodních , povinných přestávek, sankcí, kvalifikací, veterinárních aspektů, procedury ve vet-gate, antidopingových pravidel a medikací. 
  • John Robertson, zástupce čéfa výboru komise vytrvalosti FEI měl na starosti školení rozhodčích (1,2 a 4ˇ), technických delegátů a stewardů. Zúčastnilo se 190 osob, z toho 160 příslušníků policejních složek, které budou v souladu s pravidly FEI participovat na závodech.
  • Brian Sheahan a Dwight Hooton vedli seminář pro veterináře.
  • Na závěr školení museli účastníci z řad veterinářů a rozhodčích složit zkoušku, což zvládli všichni.
  • Mimo školení se konaly dvě zvláštní konference, kde se prodiskutovaly záležitosti nového vstupního systému EEF, zasílání výsledků na FEI, welfare koní, aut na trati, videokamer a prevence nehod. Jednu konferenci vedl Adnan Sultan Saif Al Nuaimi, generální ředitel Abu Dhabi Equestrian Club, druhá probíhala pod taktovkou generálního ředitele Mohammed Essa Al Adhad z Dubai Equestrian Club.
  • Všichni se shodli na tom, že jak semináře, tak individuální jednání byla velmi přínosná a efektivní.

Manuel Bandeira de Mello po 4denní akci prohlásil, že ...semináře byly velmi interaktivní, byl zjevný hlad po informacích a prohlubování vědomostí o všech aspektech vytrvalosti..."

 

Zdroj:

https://www.fei.org/news/hugely-successful-fei-endurance-courses-attract-almost-1400-delegates-uae