Mistrovství světa v Dubaji nebude

07.04.2016 21:52

Byro FEI na svém zasedání v Lausanne 7. dubna rozhodlo, že světový šampionát ve vytrvalosti seniorů 2016 se přesune na jiné místo.  

 
FEI sice uznává úsilí ze strany UAE od zrušení suspendace EEF v červnu 2015, nicméně je toho názoru, že ani přes nasazení a pokrok  k dnešnímu dni jezdecká federace UAE není v letošním šampionátu schopna zaručit welfare koní. Proto se byro rozhodlo šampionát přesunout. 
 

Šampionát byl přidělen Dubaji v roce 2014.

Nyní je tedy otevřený proces nabídek  pro nové pořadatele. Uzávěrka je stanovena na 18. května a nové pořadatelství bude schváleno na telekonferenci byra 14. června. 

 

Co to znamená pro jezdce?

 
  • Očekává se, že se šampionát bude konat v září nebo v říjnu, proto se i kvalifikační období přesouvá o dva měsíce dříve a budou platné výsledky od října 2014 místo od prosince 2015 (přepokládám, že je to chyba v TZ a mělo by to být od prosince 2014)  
 
Současně se členové byra jednomyslně shodli na tom, že porušování pravidel FEI je nepřijatelné a je nutná užší spolupráce s federací UAE pro implementaci pravidel FEI a dodržování opatření přijatých v dohodě z června 2015, která by garantovala welfare koní v národních a mezinárodních závodech. 
 
  • Navíc, a to až do odvolání, se nebudou v DIEC (Dubai International Equestrian Club) konat žádné soutěže pod FEI.