Mistrovství světa mladých koní klepe na dveře

18.09.2016 12:39

Sotva se zavřely dveře za jedním šampionátem, příští týden následuje druhý - 17. ročník Mistrovství světa mladých koní ve jihofrancouzském NEGREPELISSE -  CEI2* 122 km. Jak probíhaly minulé ročníky i s účastí českých dvojic, to jsem shrnula loni ZDE.

Zjistíte, že na těchto šampionátech uspěli mimo jiných českých koní také NAOMI DAKOTA a EROS 6, kteří se předevčírem postavili na trať mistrovství světa 17. září v Šamoríně. A naprosto ostudně mi vypadla řádka největšího českého úpěchu v kategorii 7letých koní z roku 2012 v Bábolně, kde vyhrál český odchovanec DHAB, který se pak ještě blýskl třetím místem na ME v Mostě roku 2013. 

Prezident Asociace vytrvalosti Negrepelisse Gerard Aurel měl prý tajný sen - uspořádat světový šampionát 7 letých koní ve vytrvalosti. Sen se mu vyplnil a dynamický funkcionář udělal se svým týmem vše, aby závody byly velkolepé - nejen pro jezdce, ale i pro diváky. Kromě šampionátu se zde budou v sobotu konat další hvězdové soutěže - CEI2* 120 km a CEI2* 120 km Ladies. Trať bude členitá, kopcovitá, lesnatá. Minimální rychlost je 12 km/h. V jezdeckém středisku Pouisinies budou během závodu probíhat doprovodné akce a výstavy. Očekává se účast jezdců z 25 zemí a cca 200 koní. Pořadatelé mají zásadní finanční oporu ve Festivalu Abu Dhabi šejka Mansoor bin Zayed Al Nahyan.

  • Start MS je stanoven na pátek 23. září v 7:30
  • Výsledky budou on-line na https://www.atrm-systems.fr/index0eng.htm
  • Letos na startu tohoto šampionátu mladých koní v Negrepelisse nebude mít Česká republika zastoupení