Kandidátka vytrvalců do komise sportovců FEI 2018

19.06.2018 23:11

Podzimní volby FEI 2018 už mají své kandidáty od postu prezidenta až po komisi sportovců. Dosud je zástupcem jezdců vytrvalosti americká legendární jezdkyně Valerie Kanavy a na její místo nyní kandiduje 5 uchazečů. Podmínkou kandidatury je věk min, 18 let, účast na alespoň jednom ze dvou poalseních světových šampionátů a čistá anti-dopingový rejstřík jak sportovce (ADRHA), tak koní (EADCMRS).

Motivační dopisy se nesly v bezpečném duchu, bez důrazu na negativní jevy v disciplíně, maximálně se tam objevuje welfare a welfare... a welfare.

Vzhledem k podmínce čistého anti-dopingového štítu se mezi kandidáty neobjevila jména světově úspěšných jezdců z UAE. Meg Sleeper z USA by pravděpodobně navázala na Valerii Kanavy a cílila na zlepšení procenta úspěšného dokončení soutěží. Sympaticky působil nejdelší dopis Tareka Tahera, veterána vytrvalosti ze Saúdské Arábie – a zaznamenejme si i jeho koně, se kterým bude letos startovat v Tryonu, je to TSAGAN NOUR (Persicko), vítěz MS 7letách koní 2016 v Negrepelisse

Ale i ostatní dopisy stály za přečtení (najdete je ZDE). 

Kandidátka vytrvalců:

Meg Sleeper (USA), Oriana Ricca Marmisolle (URU), Naomi Miller (RSA), Carmen Römer (NED),

Daniele Serioli (ITA) a Tarek Taher (KSA).