Julien Lafaure šampionem Francie

01.07.2018 11:32

Tak už i Francie má letošního národního šampiona. Je jím Julien Lafaure s klisnou UPAL CABIRAT, který zvládl dvojí vítězství 23.června v Lignieres  - vyhrál CEI3*160 km, a protože tato soutěž byla čtvrtým závodem seriálu mistrovství, stal se i národním šampionem. Konkurence na prvních třech místech však byla velmi vyrovnaná - jen o vteřinu pomalejší byla Julia Montagne - SAPRIMA DE BOZOULS a o dalších deset vteřin dojel na třetím místě Lauren Mosti - AMAZONE DE SAU.

 

Lafaure si na vítězství však příliš nevěřil, protože podle jeho slov je Upal sice výborná klisna, ale mívá problémy s příjmem krmiva v cizím prostředí a pak nemá dost energie v závěrečné fázi závodu. To se projevilo v březnu ve Fontainebleau, kde byla tato dvojice vyloučena po čtvrtém kole na metaboliku. Poté věnovali péči léčbě žaludečních vředů a trénink byl zaměřený i na to, aby dokázala žrát i v cizím prostředí. 

 

Julien Lafaure je ostříleným závodníkem, Vyrostl ve "vytrvalostní" rodině a startoval už jako malý kluk. Se svou rodinou chová vytrvalostní koně, které tak od začátků připravuje jak pro sebe,tak na prodej. Nyní je na předběžném seznamu reprezentantů Francie na Světové jezdecké hry v Tryonu s klisnou SHERAZADE CABIRAT (14. na ME v Šamoríně) ale všechny jezdce na dlouhém seznamu ještě čeká 10.srpna tréninková prověrka, kde budou vybráni pro světový šampionát ti nejlepší. První předvýběr proběhl v Castelsagrat.

Výsledky: Lignieres-20180623_Lignieres (FRA).pdf (209590)