Dlouhý vytrvalostní mandát Baracka Obamy?

05.05.2018 23:30

Když jsem do článku o uruguayských koních přidala letos dvacetiletého valacha KALIFA , který byl ještě loni 3. v CEI 3* 160 km, vzpomněla jsem si,

že BARACK OBAMA (foto výše) z Nového Zélandu také letos slaví dvacetiny. Zatím si letos v lednu nadělil k dvacetinám vítězství v CEI2* 120 km v Taupo (NZ). A nejen to, plánovaná cesta do Tryonu v Severní Karolíně a jeho účast na světových jezdeckých hrách je už nyní jistá. 

Nový Zéland už nominoval do Tryonu do vytrvalosti dvě dvojice - Jenny Champion - BARACK OBAMA a Philip Graham - ROSEWOOD BASHIR

Pro 53letou Jenny Champion to bbude premiéra na světtových hrách, zatímco dnes 63letý Graham už má za sebou debut v roce 2006 v Aachenu. Nominace neznamená finanční zajištění - pokud si jezdci chtějí přivézt koně zpátky, potřebovali by 80 tisíc dolarů. 

Majitel Baracka Obamy Mark Round je rozhodnutý nechat koně v USA, ale Graham svého koně odchovaného od hříběte z vlastní klisny poveze domů. Každopádně bude 20letý Barack Obama nejstarším koněm na startovní listině.