FEI obdržela návrh opatření od národní federace UAE

12.02.2016 18:51

Tisková zpráva FEI: 

Návrh opatření se týká CEI a co je důležité, také národních závodů. 

Jak již bylo uvedeno ve zprávě z 5. února, EEF proaktivně odložila pět závodů, aby promptně řešila závažnou situaci ve vytrvalosti a přijala opatření, která by zamezila v budoucnu podobným incidentům.EEF učinila odvážné rozhodnutí a v tomto duchu budeme pokračovat.

Navrhovaná opatření se týkají (ale výčet není limitní):

  • snížení tepové frekvence
  • recovery time
  • povinných přestávek mezi jednotlivými koly
  • vozidel
  • servisních týmů
Návrh dále zahrnuje další opatření pro následující sezónu - nová registrace a kvalifikační systém pro trenéry a rovněž pro registrační systém wranglerů. 
 
 
Zítra - 13.února, se bude konat setkání představitelů FEI a EEF, aby se doladily detaily těchto opatření, která budou následně komunikována v tiskové zprávě. 
 
CEI3ˇ160 km, soutěž, která se zítra koná podle původního kalendáře v Al Wathba, Abui Dhabi, bude obsahovat některá z těchto nových opatření včetně snížení tepové frekvence. Šéf vytrvalostního výboru Manuel Bandeira de Mello bude na této soutěži přítomen (President Cup).
 
FEI zaujímá v této záležitosti pevný postoj a bude pokračovat ve svém úsilí zavést výrazná opatření ve vytrvalosti v UAE ve spolupráci s EEF.
EEF si je plně vědoma závažnosti situace. 
 
FEI s EEF na řešení těchto problémů spolupracuje a je přesvědčena, že shoda na přijatých opatřeních bude mít hluboký a dlouhodobý dopad na tento sport v  regionu. 
 
FEI je uznalá vůči způsobu, jakým EEF promtně zareagovala na situaci. Navrhovaná opatření jsou nad rámec vzájemné diskuze a FEI se těší na finální upřesnění detailů s EEF.