Evropský šampion Tarzibus do Tryonu

27.05.2018 07:41

Vrcholná soutěž  třídenního svátku vytrvalosti 20. května v Castelsagrat se stala kořistí 11 letého ryzáka TARZIBUS, který už potřetí prokázal svou supertřídu, naposledy to bylo loni na ME v Bruselu. V jeho sedle tentokrát nebyla Němka, evropská šampionka Sabrina Arnold, ale její partner Jean Philippe Frances.  Castelsagrat je další kolo seriálu francouzského šampionátu seniorů v vytrvalosti a současně už jsou ve hře nominace franouzských dvojic na Světové jezdecké hry v Tryonu. 

Trať je tu kopcovitá a technická, zdejší závody patří k prestižním stálicím mezinárodní vytrvalosti. Letos odstartovalo v CEI3*160 km  44 jezdců, vedle Francouzů to byla také silná ekipa z Bahrajnu

Od prvního ze šesti kol se ujal vedení Bahrajnec Raed Mahmood  - RAZAM, který si vytvořil náskok 20 minut před Tarzibusem a dalšími účastníky z Bahrajnu. Na konci 5.kola se k němu Jean Philippe Frances přiblížil a snížil ztrátu na 6 minut (rychlost přes 20 km/h), přičemž  Razam už jevil známky únavy a zpomalila na 16 km/h. Strojové tempo Tarzibuse v šestém kole kolem 18 km/h a Razamova únava změnily pořadí - Tarzibus nakonec projel cílem s náskokem 18 a půl minuty, zatímco Mahoood opatrnou jízdou kolem 13 km/h dokončil na druhém místě - a bahrajnský tým se usadil na dalších místech v rpvní desítce, dalším Frnacouzem v cíli byl 7. Julien Lafaure na 12leté klisně, 14. z ME v Šamoríně 2016 -  SHERAZADE CABIRAT .

Pro Tarzibuse to bylo již 4. vítězství v tříhvězdové soutěži. Pokud si udrží formu a zdraví, pamatujme si jeho jméno, protože bude patřit v Tryonu k favoritům. 

ad. Tarzibus:

https://www.i-endurance.cz/news/ceio-pohar-narodu-ve-fontainebleau/

https://www.i-endurance.cz/news/mistrovstvi-evropy-ve-vytrvalosti-senioru-2017/

 

 

VÝSLEDKY: 

Castelsagrat2018.pdf (227333)