Emirates hlavním sponzorem vytrvalosti v Euston Park

23.05.2016 20:07

Letecká společnost Emirates je hlavním sponzorem letní sezóny britské vytrvalosti v Euston Parku. Jedná se o soutěže 80, 120 a 160 km, které se budou konat 28. května, 19. června a 13. srpna. Ředitel závodů Nick Brooks-Ward ze společnosti Hpower Group vyjádřil naději, že tyto soutěže budou mít v kalendáři závodů své stálé místo. Silný partner by měl zajistit atraktivitu akcí s vysokým standardem zázemí. Emirates co do financí je sponzorské eso.

  • málokoho z mezinárodní vytrvalosti překvapí, že tuto společnost pomáhal zakládat člen rodiny Al Maktoum - šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum. V roce 1985 dal týmu Emirates 10 milionů dolarů a dvě letadla (leasingem dvou strojů Airbus 300 a Boing 737) , aby mohl rozjet byznys během pouhých 5 měsíců. 
  • Emirates se staly během své 30 leté kariéry nejrychleji rostoucí leteckou společností v celé historii letectví
  • ročně přepraví kolem 50 milionů cestujících
  • 230 letadel, 140 destinací v 80 zemích
  • zaměstnávají 75 tisíc lidí 160 národností
  • podle analýz Oxfordské univerzity přispěl letecký sektor v Dubaji do domácí ekonomiky v roce 2013 - 26,7 miliard dolarů (21% HDP)...
  • Emirates jsou vlastnictví vlády Dubaje, vládcem Dubaje je šejk Mhm bin Rashid Al Maktoum.
Před dvěma lety koketovala britská vytrvalost s finanční podporou skupiny Meydan Group (viz odkazy) - nakonec podlehla veřejnému tlaku (případ Bundy) a jednání pozastavila. Nyní se tedy znovu otevřela cesta ke kýženému rohu hojnosti ulomeného z hlavy Emirates, který by měl hostit mezinárodní vytrvalost. O úrovni organizace a zázemí s touto podporou jistě nelze pochybovat. Jde jen o to, aby pravidla byla pro všechny stejná a aby případné jejich nedodržení kýmkoliv nepadlo do pasti kolektivní viny. 
 
Rok 2014