CEI3* 160 km Euston Park a Tozeur Du Sauveterre

01.07.2018 11:09

Jak to tak v Euston Park bývá, na čelních místech výsledkových listin jsou jezdci z UAE, kteří zde mají již dlouho svou základnu. V nejvyšší soutěži CEI3* 160 km 24. června dominovali jezdci UAE na prvních čtyřech místech. Startovalo 11 koní, dokončilo 5.

Zvítězil  Ali Al Mazroui na 14leté klisně s poněkud krkolomným jménem QUETZAL ARVORIG  (21,53 km/h, posl. kolo 33,67 km/h) ze stájí MRM. Otcem klisny je Fadasir (Persik), matka v sobě nese krev syna Ofira – Wielky Szlem, což byl hřebec, který na sklonku 2. světové války prchal z hřebčína Janow Podlaski před Rusy, aby ho dovedli do právě bombardovaných Drážďan. Hřebec díky hrdinství pracovníků hřebčína peklo války přežil a jeho pra-pra-pra… vnučka letos úspěšně zdolala svou druhou sto šedesátku.

Na druhém místě a nijak pozadu dojel arabský plnokrevník ALANDAR stáje M7 s jezdcem Wahid Khamis Saqer. Alandara  v květnu ve Windsoru sedlal šejk Rashid Dalmook Al Maktoum v CEI2* 120 km (2.místo, 23,62 km/h).

Se ztrátou deseti minut na Alandara na třetí pozici skončil anglo-arab australského chovu MAGIC GLENN CHISEL ( jezdec Shames Al Maamri). S více než dvou hodinovým zpožděním dojel do cíle šejk Rashid Dalmook Al Maktoum na 11letém valachovi BARG (Djebel Lotois) a byla to jejich společná třetí jízda. 

Současně s ním dojel do cíle i TOZEUR DE SAUVETERRE, kterého jistě dobře znají čeští vytrvalci. Silvie Lorenzová s ním reprezentovala stáj Regutec  s.r.o. Petera Reichmenna  a velmi úspěšně – v roce 2014 na MS 7letých koní v Šamoríně 16. místo, dále dvě CEI3* 160 km v Šamoríně a v Bruselu . Tozeur po odchodu největšího mecenáše české vytrvalosti změnil stáj a jeho majitelkou se stala německá jezdkyně Belinda Hitzler. V Euston Parku zazářil ovšem pod vlajkou Bahrajnu a kdoví, zda jeho kariéra nevyvrcholí právě letos na světových jezdeckých hrách v Tryonu v bahrajnském týmu.