Pohár národného žrebčína Topolčianky 2015

11.10.2015 23:11

2x 70 km, 2x Češi na bedně...

Hlavní soutěží poháru byl dvoudenní závod  CEI2* 2x 70 km. Za pochmurného podzimního počasí v něm zazářili čeští jezdci - zvítězila Tereza Kopecká - ŠIVA a na druhém místě dojel Petr Jadlovský - RÁCHEL 4. Do třetice úspěchů skončila na 11. místě Lucie Krejčová na klisně Shagya  SAHAR. Třetí příčku obsadil slovenský magnát Mario Hoffmann na TOM JONES FT. Hoffmann letos odchází ze skupiny J&T a za Poštovou banku, kterou do skupiny vložil, získá půl milionu euro. Pro (nejen) slovenskou vytrvalost je to jistě dobrá zpráva.

První den si vybojovala čelní pozici Švédka Maria Hagman Eriksson - MEDUZ před slovenskými jezdci Mairo Haffmannem a Simonou Zelmanovou, Tereza Kopecká nastupovala do druhého dne ze 4. a Petr Jadlovský až z 9. místa - ten druhý den zrychlil na 20 km/h v posledním kole a vytáhl se až na druhé místo. Meduz, který letos v Šamoríně vyhrál stošedesátku,  druhý den naopak okulhal a byl vyloučen.

Osmiletý valach ŠIVA je po matce ruského původu TAMANAH a po otci v něm koluje krev asilních arabů přes THE EGYPTIAN PRINCE k MORAFIC.

Zajímavý rodkomen má klisna českého teplokrevníka Ráchel 4 - matka Salvia po Servátor 53, který u nás v letech 1977 - 1987 působil v chovu a jeho potomci dosahovali výkonnosti stupně ST ve skocích a S v drezuře. Jeho vnučky SUMIKA, RÁCHEL 4 dosáhly výkonnosti stupně T ve vytrvalosti. Otcem Ráchel 4 je SHAGYA RASIM (Sh II-CZ).

  • Startovalo 15 dvojic, dokončilo 13.
  • Cenu kondice získal Shagya arab LEONARDO FT (Simona Zelmanová), Slovensko (původ)
  • Kromě  CEI2*se konaly CEIYJ2*, CEI1*, CEN80, CENJMJ80, CEN60, CEN40 - výsledky na www.endurance-timing.net
  • V CEN80 se prosadily další dvě české dvojice - na 3. místě Ladislav Sadovský - KARMEN-MERSUCH II-SK/1 a na 4. místě Nella Jadczaková - SOKRATES R.

 

Výsledky CEI2ˇ: TOP_2015_C2.pdf (125227)