365 koní na startu Sh Mhm Al Maktoum Cup CEI 3* 160 km

05.01.2018 22:03

...a mezi nimi startuje česká jezdkyně Andrea Kopecká na 12 letém DAS EL NASR, narozeném a odchovaném v UAE a Rosálie Kopecká na UREM DU BARTHAS. Z gardy špičkových vytrvalců, které známe déle, je tu AL THEEB, SHADDAD, RAMAAH, TISWAN FAGEOLE, NABI DU CASSOU, SIAM DU BARTHAS, NOPOLI DEL MA. Tito koně mají za sebou již těžkou kariéru s vysokými rychlostmi, někeří však několik soutěží v poslední době nedokončili. 

Lucia Supekova, jedna z trojice Supekových v této soutěži, sedlá WINSTON TE. Zkratka TE znamená Toft Endurance - reprezentuje druhého největšího chovatele vytrvalostních koní v Austrálii (po Meg Wade). Vytrvalci jistě znají koně Tom Jones TE, Charlotte TE (po Chip Chase Sadaqa). Na klisně z chovu TE (VALARIE TE) jela také Táňa Terberová minulý týden Gamilati Cup CEI 120 km - a o těchto koních se zmínila, jak jsou neuvěřitelně klidní a přitom úžasní bojovníci:  "Od prvniho metru naprosto klidná. Dokonce ani nemám svoje tradične odřené nohy. Přesto běžela az do cile.."

Rodina Toftových chová poblíž Brisbenu vytrvalostní koně - každoročně odchovají kolem 50 hříbat, celkem mají přes 400 koní. Alexandra Toft dnes startuje na 17letém EDENFELS NAADAM - vlastního chovu, odprodaném do UAE před 7 lety.

 

Trojnásobná šampionka Maria Alvarez Ponton jede 9letého FOR FERRO, 5. z ME v Bruselu s Kamilou Kart. Pro jezdce ze zahraničí, kteří přijeli se svými koňmi platí pravidlo, že tito koně musí být ve věku do 10 let. Většina zahraničních jezdců však sedlá koně vypůjčené. 

 

Z minulých ročníků: 

https://www.i-endurance.cz/news/al-maktoum-cup-zustal-v-rodine-maktoum/

https://www.i-endurance.cz/news/al-maktoum-cup-2016-od-zacatku-do-konce/

https://www.i-endurance.cz/news/vanoce-pokracuji-v-sh-mohammed-bin-rashid-al-maktoum-endurance-cup-cei-/