Dnes se závodí: Castelsagrat, Castiglione Del Lago, Copenhagen, Seiches Sur le Loir

09.05.2015 20:19

Francie - CASTELSAGRAT

Kolem tří set vytrvalců z 15 zemí letos zamířilo na 8. ročník vytrvalostních závodů ve Středních Pyrenejích v Castelsagrat (Akvitánie)

Vrcholem třídenního programu byla včerejší stošedesátka. Oproti loňskému roku byla účast nižší – loni startovalo ve 160 km 61 jezdců, letos jen 22 a dokončilo 8.  Zvítězil Pierre Marie Morvan se Shagya arabem Spirit de Crouz. Tento hřebec (ročník 2006) proběhl jako třetí finále 7 letých koní v Uzes (90 km) rychlostí 19,58 km/h, o rok později si třetí místo obhájil ve finále 8 letých v Uzes (120 km, 20,03 km/h) a nyní ve svých devíti letech svůj nástup kariéry potvrdil. Jeho jezdec  Pierre Marie Morvan je zkušený vytrvalec, od roku 2003 se usadil v Lot, kde trénuje koně, mimo jiné trénoval také koně v majetku Al Maktoum.

S odstupem tří minut za vítězem protnul cílovou čáru další Francouz Nikolas Ballarin na 16 letém Lemir de Gargassan , jehož portfolio výsledků bez změny jezdce je úctyhodné – mimo jiné byl loni zde v Castelsagrat čtvrtý a v Caen se zařadil mezi hrstku úspěšných koní, když dojel skončil na 12. pozici.

Třetí místo v letošním Castelsagrat získal nejméně zkušený a nejmladší kůň startovního pole z této trojice  Nakheel Des Combalets s jezdkyní Emilií Cazajuz.

 

Výsledky CEI3ˇ160 km Castelsagrat

 

Itálie - CASTIGLIONE DEL LAGO

V Castiglione Del Lago se tento týden koná mezinárodní mistrovství Itálie a o vítězi v hlavní soutěži CEI3ˇ160 km je již rozhodnuto – je jím Daniele Serioli na klisně Indian Kativa . Tato dvojice s přehledm vedla ve třech posledních kolech a se ctí obhájila své loňské vítězství na této trati (čas 8:56:44 17,886 km/h) - a to s náskokem přes půl hodiny na Fabrizio Leonardelli s Frammento , 16 letým valachem plemene Selle Italiano, na třetím místě Giusepe Alaia s CC Makdun a vzhledem k "eliminační smršti" se sluší uvést i čtvrté místo, které se ztrátou zlomku vteřiny obsadil Dario Venturi na Neca.

 

Eliminační smršť

29 koní odstartovalo, 25 jich je na eliminační listině – tj. 14% koní soutěž dokončilo.

 

Výsledky CEI3ˇ 160 km ZDE

160 km se jelo v 6 etapách: 39-36-20-28-20-17 km

Trať vede nádhernou a členitou krajinou kolem Trasimenského jezera. Jezero je obrovské (128 km 2) – 4. největší v Itálii, byť se tam koupat nedá, protože je mělké a tak hustě prorostlé rostlinami, že má na svědomí mnoho neopatrných plavců, kteří se do nich zamotali. Pokud se tu někdy ocitnete na vytrvalostní trati, vzpomeňte si také na dějepis a punské války – právě u Trasimenského jezera  druhé punské válce Hannibal jednoduchou lstí rozdrtil římskou armádu. Krajina je pro vytrvalost jako stvořená – lesy, kopce, vinice.

Hlavním sponzorem čtyřdenního vytrvalostního svátku a celé následující mezinárodní vytrvalecké sezóny Endurance Lifestyle Tour 2015 je skupina Meydan (UAE).

https://www.enduranceitalia.it/showNews.php?id=2265

 

Dánsko - COPENHAGEN

Na startu  CEI3ˇ160 km - mezinárodního mistrovství Dánska se sešlo 5 dvojic  s převahou zástupců Norska (4), a jen jediného domácího jezdce, 3 koně dokončili.

  1. Vibeke Edwardsen (NOR) – Blue Khamira
  2. Susanne Neset (NOR) – Azala Zerah
  3. Dorthe Christensen (NOR) – Carpe Diem ox

 

Francie - SEICHES SUR LE LOIR

od 9. do 10. května se konají soutěže od jedné do tří hvězd: 89, 89, 2x70, 129 a 2x99 km, bude doplněno:)

 

 

.