CEN 120 km Al Reef Cup – vítězství rychlostí 28,526 km/h

02.02.2015 10:16

31.1. 2015, Al Wathba - argentinská jezdkyně Sabrina Magali Mendiz s 11letým podílovým arabem Spaucay zvítězila v CEN 120 km v čase 4:12:24. O pouhých 6 vteřin dojel Salem Hamad Malhoof s 8letým Du Bas Four a jako třetí ze stovky startujících se umístil Ahmad Jaber Al Harbi s klisnou neznámého původu JJ Princess. (ani jeden z těchto koní není registrován v FEI)

120 km se jelo na 4 kola – 40, 40 , 20 a 20 km. V prvním kole Sabrina dojela na 7. pozici, ve druhém se posunula na druhou, po třetí vet gate spadla znovu na sedmé místo, ve čtvrtém kole se dostala do čela a náskok udržela až do cíle.

„Nejtěžší bylo druhé kolo, kde byl písek opravdu hodně hluboký. Ráda bych poděkovala mému trenérovi Abdulla Al Hammadi, který koně připravil a řekl mi, jak mám jet…“, prohlásila Sabrina Mendiz. 

Prestižní závod navštívili šejkové Mhm bin Rashid Al Maktoum, Mhm bin Hamdan Al Maktoum, Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, Nasser bin Hamad Al Khalifa. Konal se pod záštitou šejka Mansour bin Zayed Al Nahyan a sponzorován byl the Shaikh Mansour bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing Festival and the Abu Dhabi Sports Council.

Pozn. Správně jsem měla napsat "žokejka" - protože jiný termín se na Středním Východě ve vytrvalosti již nepoužívá.

https://www.khaleejtimes.com/sport/...

,